Belgian Contact Center Awards

Caviars2015
shadow

Een nieuwe naam

Er waait een nieuwe wind door Contactcentres.be. Daarom vonden we het belangrijk om ook de awards in een nieuw, beter passend kleedje te steken. Zeg dus niet meer Caviars tegen de contact center sectorprijzen, maar wel Belgian Contact Center Awards. Vanaf 2017 gaan we opnieuw jaarlijks de beste contact centers van het land in de kijker zetten. Tijdens het congres in december geven we de kick-off voor de BCCA’s 2017 en in mei volgt een geweldig slotevenement waarbij een compleet nieuwe jury de winnaars aan het publiek zal voorstellen.

Een nieuwe aanpak

Wat verandert er allemaal bij de nieuwe BCCA’s:
– Nieuwe samenstelling jury, met onafhankelijke voorzitter en ex-winnaars als jurylid
– Duidelijke categorieën
– Transparante en brede communicatie
– Flexibel en laagdrempelig proces
– Kostenloze aanmelding
– Kwalificatie naar shortlist
– Finalisten werken case uit
– Jury-presentatie
– Grootse Award Show in mei!

2015

In 2015 ging de uitreiking van de prijzen een beetje anders dan vorige jaren, een beetje meer visionair… De jury koos hun top drie beste cases uit de aanmeldingen en zij wonnen de Caviars 2015: Contact Center Live, N’Allo/Electrabel en IPG!

Na de ontknoping mochten de aanwezigen op de awards zélf hun stem laten horen om de publieksprijs uit te reiken, wat ook met zeer veel enthousiasme gedaan werd. Telenet mocht samen met hun partner Ideal Systems de publieks-caviar mee naar huis nemen.

Zoals voorzitter van de jury Martin Claes zelf zei “iedere genomineerde is al een winnaar, we laten geen slechte cases doorgaan naar de juryverdediging” – alle genomineerden van 2015 hadden een sterk project! Naast de bovenvermelde prijswinnaars waren de genomineerden BSG met Roularta, ALD Automitiva, DHL Express, IPG en Newco Communications,

shadow

Winnaars 2015

CCLive winner

De eerste Caviar ging naar Contact Center Live in de categorie “Best use of Technology”!
Contact Center Live kreeg de uitdaging van energieleverancier Essent.be om héél de klantendienst over te brengen naar de cloud, en dit over een zeer korte tijdspanne. Essent heeft namelijk een groot klantenbestand dat in één keer geïntegreerd moest worden. Om dit enorme project te realiseren waren er meerdere Belgische outsourcing partners betrokken.
Na de succesvolle launch zijn er tussen 2013 en 2015 heel goede en aantoonbare resultaten behaald op technisch, operationeel én financieel vlak. Een echt voorbeeld dus voor andere organisaties die hun klantcontact willen integreren naar een cloud omgeving aan de hand van een virtueel contactcenter.

Electrabel NAllo winner

N-Allo en Electrabel wonnen in de categorie “best partnership” met hun webcafé!
In november 2014 lanceerden N-Allo en Electrabel dit webcafé, als plaats voor discussie en uitwisseling van informatie gelinkt aan de producten en diensten van Electrabel of alle onderwerpen die direct of indirect gerelateerd zijn aan energie. Via het webcafé wil Electrabel een authentieke online relatie met haar klanten en prospects uitbouwen.
Op de gecreëerde blogs en forums komen niet alleen vragen over een factuur of verhuizing aan bod. Er is ook ruimte voor de diverse thema’s uit de energie-industrie, de smartproducten van Electrabel, rationeel energiebeheer, isolatie, debatten over nucleaire energie enzovoort. Een echte online customer community dus.

IPG winner

In de categorie “Best human assets management” won IPG met de Advisor Brain Box.
Het startpunt voor dit project was dat agenten degenen zijn die de klanten het allerbeste kennen. ZIj praten dag in dag uit met de klant en kunnen daardoor de problemen het beste aanvoelen. IPG richtte daarom de advisor Brain Box op, een denktank waarbij de agenten zélf op de proppen komen met verbeteringen of antwoorden en oplossingen voor problemen die de ondervindt.
Dit project werd op de avond van de Caviars verrassend gebracht door Youri, één van de agenten. Wie is er beter geplaatst om dit project voor te stellen? Hij verraste het publiek met een originele rap! Zelfgeschreven en zelf gecomponeerd. De agenten van IPG stonden duidelijk 100% achter het project.

Telenet ideal systems winner

De publieksprijs ging dit jaar naar de samenwerking tussen Telenet en Ideal Systems.
Ze merkten op dat veel klanten eerst online zoeken naar informatie en pas in tweede instantie contact opnemen met het contactcenter, wanneer ze er zelf echt niet uitgeraken. Met de Telenet Support App helpen ze hun klanten meteen naar de oplossing voor hun systeem zonder dat de klant eerst moet bellen. Als er dan toch nog een contactcentermedewerker nodig is, kan de klant via de app eenvoudig bellen en is hun contactpersoon meteen op de hoogte van waar de klant naar op zoek is.
De eerste resultaten tonen dat zowel de klanten als medewerkers van het contactcenter zeer tevreden zijn met deze nieuwe toepassing. Sinds de lancering in november 2014, hebben meer dan 60.000 klanten de toepassing gedownload. Om dit project te realiseren, werkte Telenet samen met haar vaste partner Ideal Systems.

Related Portfolios